2015 m. kovo 15 d., sekmadienis

Mk 8,34-9,1

Ortodoksų Bažnyčios skaitinys.
34 Pasišaukęs minią ir savo mokinius, Jėzus prabilo: „Jei kas nori eiti paskui mane, teišsižada pats savęs, teima savo kryžių ir teseka manimi. 35 Kas nori išgelbėti savo gyvybę, tas ją praras; o kas pražudys savo gyvybę dėl manęs ir dėl Evangelijos, tas ją išgelbės. 36 O kokia gi žmogui nauda laimėti visą pasaulį, bet pakenkti savo gyvybei? 37 Arba kuo žmogus galėtų išsipirkti savo gyvybę?! 38 Jei kas gėdisi manęs ir mano žodžių šios neištikimos ir nuodėmingos kartos akivaizdoje, to gėdysis ir Žmogaus Sūnus, atėjęs savo Tėvo šlovėje su šventaisiais angelais“.

1 Jis dar jiems kalbėjo: „Iš tiesų sakau jums: tarp čia stovinčių yra tokių, kurie neragaus mirties, kol išvys Dievo karalystę ateinančią su galybe“.

Arba Jn 3,14-21 (Katalikų Bažnyčios skaitinys)

Šį kartą Viešpats kalba apie išgelbėjimą ir teismą (arba pasmerkimą). Viena aišku, kad išgelbėjimas priklauso tik nuo Dievo, tik Viešpaties ant Kryžiaus atliktu darbu pasaulis yra išgelbėtas. Nuo mūsų priklauso tik pasirinkimas – priimsime šią dovaną ar ne. O pasirinkimas nėra žodinis, teorinis. Viešpats  kalba apie kryžių ir gyvybę. Tai sunkus ir absoliutus pasirinkimas, kuris kainuos mums gyvybę. Nesunku pastebėti, kad koks bebūtų pasirinkimas, jis vis tiek atsieis mums gyvybę, nes mūsų gyvenimas nuo mūsų nepriklauso. Jei manome, kad esame savo gyvybės šeimininkai – gyvename iliuzijoje, kuri anksčiau ar vėliau pasmerkta sudušti. Tačiau, mes esame savo pasirinkimo, kuris įtakos mūsų gyvenimo ateitį, šeimininkai, jis priklauso nuo mūsų. Mes galime rinktis tariamai saugų, patogų ir malonų, bet trumpalaikį gyvenimą arba amžinąjį džiaugsmo kupiną gyvenimą su Dievu. Pirmąjį galime gauti nedelsiant, o dėl antrojo teks nešti kryžių. (Kuris šiaip ar taip neišvengiamas, vos tik suduš jau minėta iliuzija). Ką pasirinksime?

Šiandien renkuosi gyvenimą su Dievu, suprasdamas, kad mano gyvenimo kryžius yra laikinas.
Šiandien prisiminsiu, kad Dievas atsiuntė savo Sūnų, kad Jis mane išgelbėtų, o ne kad Jis mane pasmerktų.
Šiandien dėkosiu Jėzui už Jo Šventąjį Kryžių.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą