2015 m. kovo 2 d., pirmadienis

Lk 23,13-16

13 Pilotas, sušaukęs aukštuosius kunigus, seniūnus ir paprastus žmones,14 pareiškė: „Jūs atvedėte man šį žmogų, kaltindami jį žmonių kurstymu. Bet aš, jį apklausęs jūsų akyse, neradau nė vienos jam primetamos kaltės; 15 taip pat ir Erodas, nes sugrąžino jį atgal. Taigi jis nėra padaręs nieko, kas būtų verta mirties bausmės. 16 Aš tad jį nuplakdinsiu ir paleisiu“.

            Tiesos akimirka. Pilotas atpažino tiesą: „neradau nė vienos jam primetamos kaltės“. Net parsidavėlis Erodas nerado jame kaltės ir grąžino jį atgal. Trumpa akimirka, kuri gali viską pakeisti, priklausomai nuo to, ką pasirinksi – tiesą ar baimę. Taip dažnai mūsų baimės verčia atsisakyti tiesos, kad tik nenukentėtume patys! Mes bijome kitų nuomonės, bijome prarasti šiltą vietelę, bijome netekti gero vardo, bijome būti pažeminti, bijome prarasti uždarbį, galiausiai bijome prarasti savo gyvybę. Ir kai kyla tokia grėsmė, klausiame, lyg nežinotume: „O kas yra tiesa?“

            Šiandien renkuosi gyventi tiesoje. Šiandien renkuosi tiesą, net jei tai kels mano gerovei pavojų. Nes žinau, kad tas, kuriame nebuvo kaltės, nebijojo dėl manęs prarasti gyvybę. Galiausiai žinau, kad „tiesa padarys jus laisvus“ (Jn 8,32)  nuo baimės, net nuo mirties, nes Kristus yra Tiesa, o Jis nugalėjo mirtį. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą