2015 m. kovo 18 d., trečiadienis

Mk 6,7-13

7 Jėzus pasišaukė pas save Dvylika ir ėmė siuntinėti juos po du. Jis davė jiems valdžią netyrosioms dvasioms. 8 Liepė, be lazdos, nieko neimti į kelionę – nei duonos, nei krepšio, nei pinigų dirže, – 9 tik apsiauti kurpėmis, bet nesusivilkti dviejų palaidinių. 10 Ir mokė juos: „Į kuriuos namus užeisite, ten ir pasilikite, kolei išvyksite. 11 Jei kurioje vietovėje jūsų nepriimtų ir neklausytų, išeikite iš ten ir net dulkes nuo kojų nusikratykite, kaip liudijimą prieš juos“. 12 Jie iškeliavo, ragino atsiversti, 13 išvarė daug demonų, daugelį ligonių tepė aliejumi ir išgydė.


  Įdomus tas apaštalų išsiuntimas po du. Jėzus lyg surengia pratybas, treniruotę prieš būsimą apaštalų misiją, po Jėzaus prisikėlimo ir įžengimo į Dangų. Viešpats neleidžia nieko su savimi pasiimti nereikalingo – viskas, ko reikia norint skelbti Dievo žodį, yra Dievo malonė. Jėzus davė jiems valdžią netyrosioms dvasioms. Nieko su savimi neturėti ir pasikliauti tik Dievu. Būti kukliais, apsistoti ten, kur juos priims, neieškoti kur geriau, būti nuolankiais svečiais.

  Tačiau jeigu kuklių Viešpaties pasiuntinių nepriims: net dulkes nuo kojų nusikratykite, kaip liudijimą prieš juos. Tai skamba griežtai, tačiau tai pagarba žmonių pasirinkimui. Jėzus neliepia jėga įpiršti tikėjimo, tačiau simboliniu gestu nurodo pademonstruoti, kad niekas kitas tik jie patys bus atsakingi už tai, kad nepriėmė Išganymo į savo namus.

  Štai koks nuostabus paveikslas: visiškai paprasti, kuklūs, nieko neturintys apaštalai, eina pas žmones, skelbia Gerąją Naujieną (Evangeliją), išvarinėja demonus ir gydo ligonius. Tačiau nieko nereikalauja ir nieko prievarta nesiūlo, jei žmonės atsisako juos priimti, jie net ir jų dulkes jiems palieka, kaip liudijimą to, kad visi turi tai, ką pasirinko turėti – kažkas išgydymą ir išganymą, o kažkas tik savo pačių dulkes.

  Šiandien pasikliausiu Dievo malone, o ne savo jėgomis, neimsiu jokių nereikalingų daiktų į savo kelionę su Dievu.

  Šiandien būsiu nuolankus ir  priimsiu savo kasdienybę tokią, kokia ji yra, kaip apaštalai: Į kuriuos namus užeisite, ten ir pasilikite, kolei išvyksite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą